Feestelijke gezinswandeling

Onze jaarlijkse gezinswandeling n.a.v. de week van het bos,. In samenwerking met Natuurpunt. Dit jaar zoeken we de Vaanders op, aan de rand van Maria-Aalter en Sint-Joris. Na de wandeling trakteren we op een drankje en een lekkere koek voor elke deelnemer. De Gezinsbond viert in oktober 100 jaar Gezinsbond, en voorziet voor alle wandelaars nog een extra verrassing.

Locatie

Aalter 9880 Vaanders Domein Vaanders

Je kan kiezen uit volgende wandelingen:
- Eetbare natuur
Tijdens de wandeling gaan we op zoek naar verschillende smaken in de natuur. We ontdekken hoe divers en verassend lekker planten kunnen zijn, waar de bijen de zoete honing vandaan halen.
We brengen alles op smaak met een proevertje hier en daar of op het einde van de wandeling. Misschien kan je verwonderd proeven van nieuwe smaken of lijkt het toch eerder op een bekende groente of fruit. Wie weet krijg je nieuwe ideetjes voor een gezonde en natuurlijke pesto.
- Paddenstoelenwandeling: eetbaar of giftig?
De herfst is ongetwijfeld het mooiste seizoen in het bos. Een prachtig bladerdek en de betoverende kleuren van vele paddenstoelen maken van het bos een absoluut kleurenfeest. Over de paddenstoelen valt veel te vertellen: wat is hun belang, welke soorten zijn er, zijn er eetbare bij of juist heel giftige? Een gids toont en leert ons alles over de paddenstoelen in het bos.
- Dood hout en nieuw leven in het bos
Tijdens deze wandeling kom je van alles te weten over hoe dood hout in het bos voor nieuw leven zorgt. Rottend hout is bovendien een onmisbare schakel in de koolstof- en mineralenkringlopen.
- Bush craft voor kinderen
We trekken samen de natuur en ontdekken hoe het allemaal begon. Al wandelend verzamelen we de hulpmiddelen waarmee we kunnen overleven in de wildernis. Hoe maak je gebruik van veilige snijtechnieken? Waar vind je je eten en wat is eetbaar? Hoe maak je van natuurlijke materialen een verantwoord vuur?
- Bosverhalen en -sprookjes voor kleuters
Kleuters en hun ouders kunnen samen op stap . Agnes van de elfenkring gaat samen met hen op stap door het bos. Samen ontdekken ze de natuur via verhalen en sprookjes.

Alle wandelingen starten aan de ingang van natuurgebied De Vaanders (parkeren kan aan Sint-Maria-Aaltersteenweg in Sint-Joris of aan de Vaanders) om 14u. Prijs voor gidsbeurt: leden Natuurpunt of Gezinsbond: gratis. Anderen 3 euro en max 10 euro voor een gezin.
Kinderen onder de 3 jaar gaan gratis mee.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
3.00

Gratis voor leden Natuurpunt en Gezinsbond. 3 euro voor niet-leden (max 10 euro per gezin).

Inschrijven

https://www.natuurpunt.be/agenda/herfstwandelingen-de-vaanders-49481/su… - apart inschrijven per persoon - beperkt aantal plaatsen per gids

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten

Zo Okt 31
Locatie

Maria - Aalter

Za Nov 06
Locatie

Aalter